Montarea gresiei


Montarea gresiei


Montarea gresiei

Pentru a monta gresia avem nevoie de urmatoarele scule:
- ciocan de cauciuc
- distantiere de plastic
- bormasina puternica de turatie mica cu amestecator (melc sau cruce)
- geleti de plastic
- gletiera zimtata (pieptane)
- mistrie cu vârf ascuţit,
- nivela (boloboc)
- metru
- creion sau carioca neagra
- masina de taiat faianta
- optional polizor unghiular (flex) cu disc diamantat
-genunchiere
Este imperios necesar ca stratul suport sa fie perfect plan. Desi sunt des intalniti "meseriasii" care pun gresie pe placa de beton sau pe sapa cu denivelari, va recomand sa acordati foarte multa importanta acestui aspect. O suprafata cat mai plana garanteaza o calitate mai mare, un consum mai redus de adeziv si o durabilitate mai mare in timp.
Suprafata trebuie sa fie cat mai curata. Daca a trecut mult timp de la turnarea sapei aceasta se uda pentru a se evita situatia in care aceasta absoarbe, uscata fiind, toata apa din compozitia adezivului si astfel impidicand adezivul sa isi atinga proprietile de durabilitate necesare.
Se aseaza cateva randuri de gresie pe cele doua directie ale camerei stabilind configuratia dorita sau cea in care sunt cele mai putine pierderi. Sunt mai multe modalitati de a aseza gresia. Amintesc: cu rost perpendicular pe jumatatea usii, cu randuri perfect paralele cu peretele cel mai expus. In general fiecare camera are particularitatile ei si ar fi greu de precizat cea mai buna metoda de asezare, tinand cont ca pana la urma, aceasta este o chestie subiectiva.
Pentru camerele foarte mari, de peste 100 mp, va recomand sa incepeti placarea cu gresie de la jumatatea camerei, cu un rand paralel cu latura scurta pentru ca abaterile posibile sa nu se transmita pe toata lungimea.
Adezivul se prepara in galeata, intdeauna adaugand din sac in galeata cu apa si nu invers. Se adauga adeziv pana cand se atinge consitenta unei paste groase. Puteti spune ca un adeziv este bun de lucrat atunci cand, luat pe mistrie, acesta nu "curge", ramanand pe mistrie chiar si cand aceasta este tinuta in plan vertical.
Odata preparat adezivul, acesta se intinde intr-un strat uniform, suficient cat pentru a aseza 4-5 placi de gresie, apoi, folosind partea zimtata a gletierei, se brazdeaza cu santuri pentru a asigura distributia uniforma pe placa si a-i permite acesteia o usoara reglare a asezarii pe inaltime.
Pentru o durabilitate mai mare se recomanda intinderea unui strat foarte subtire si pe intradosul placii de gresie.
Observatii:
- Curatati bine rosturile dintre gresie inainte sa se usce adezivul!
- In cazul in care raman randuri neterminate care urmeaza sa fie placate in alta zi, curatati bine marginea ramasa pentru a evita curatarea adezivului intarit la continuare!
- Lucrati pe cat posibil cat mai curat si ordonat!
- Spalati intotdeauna sculele la terminarea lucrarii sau a zilei de munca!
- Nu calcati pe gresie mai devreme de 24 de ore de la montajul acesteia.


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu