joi, 11 octombrie 2012

Finisaje interioare pentru apartamente si garsoniere,vile,case Bucuresti preturi

Cum finisam corect peretii?

Doriti sa aveti pereti perfect drepti de un alb imaculat?
Echipa Misiunea Casa va dezvaluie cateva din secretele amenajarilor de calitate!

AMORSAREA
Pentru amorsare este preferabil sa folositi un grund de profunzime fara solvent, realizat pe baza de rasini sintetice. Acesta este recomandat pentru amorsarea  suprafetelor critice, inainte de aplicarea placarilor, a acoperirilor, chiar si in cazul sapelor autonivelante.
Grundul are rolul de a intari stratul suport si de a reduce absorbtia. Inainte de continuarea operatiunilor, suprafata grunduita trebuie verificata in privinta rezistentei la zgariere. Daca nu s-a obtinut aceasta caracteristica, grunduirea se va repetata. 

APLICARE GLET DE UMPLERE
Dupa ce ne-am asigurat ca amorsa rezista la zgariere, putem trece la finisarea cu glet. Prepararea materialului se face intotdeauna cu ajutorul unui mixer electric evitandu-se in acest mod formarea de aglomerari in masa materialului. Gletul se aplica uniform pe suport cu ajutorul unui fier de glet.
De obicei gletul de umplere se foloseste pentru acoperirea denivelarilor intre 1 si 10 mm si obtinerea unor suprafete perfect netede. De asemenea, acest glet se mai poate folosi pentru fixarea coltarelor din aluminiu sau pentru finisarea constructiilor din gips carton. Dupa uscare, suprafata poate fi slefuita cu glass papier astfel incat urmatorul strat sa adere mult mai usor la suport.

APLICARE STRATUL AL DOILEA DE GLET
Urmeaza aplicarea unui strat de glet pentru finisaje fine care se aplica intr-un strat subtire de max 3 mm. Il puteti folosi pentru obtinerea unor suprafete netede pe pereti si plafoane in interiorul cladirilor si asigura un finisaj de mare calitate. Timpul de punere in opera este de 48 de ore. Gletul se aplica la temperaturi cuprinse intre 5 si 30 de grade Celsius, iar timpul de uscare este de aproximativ o zi pentru un strat de 1 mm.

APLICARE VOPSEA
Ultimul strat de finisaj il veti realiza prin aplicarea unei vopsele lavabile. Pentru o acoperire uniforma, aplicati vopseaua cu ajutorul unui trafalete de blana. Daca doriti ca acest ultim strat de finisaj sa reziste in timp, puteti aplica vopseaua in doua straturi.


Zugraveala cu sabloane,cum sa executam o zugraveala cu sabloane,zugraveli preturi,zugraveli interioare pret,zugraveli exterioare pretZugraveala clasica, in care se folosesc diversi pigmenti si ca liant varul, este cea mai economica si cu o multime de variante coloristice. 

Dintre zugravelile decorative, zugraveala cu sabloane permite obtinerea de desene cele mai reusite in nuante cromatice deosebite. 

In comparatie cu pictura, zugraveala decorative cu sabloane foloseste un desen sau mai multe desene in cazuri mai complexe, care se tot repeta.  

Cate culori sunt intr-un desen, atatea sabloane vom folosi. Sabloanele au dimensiune egala. In cadrul fiecarui sablon sunt decupate forma desenului ce corespunde numai unei singure culori (nuante). 

De regula, sabloanele se confectioneaza din hartie groasa sau carton. Se pot folosi si alte materiale pentru confectionarea sabloanelor (prespan, fier, celuloid, etc.) care sunt mai scumpe. 

Sabloanele se folosesc in ordinea culorilor din desen. 

Fiecare sablon are in colturi gauri sau taieturi pentru referinta fata de culoarea precedenta a desenului. Aceste repere permit sablonului o perfecta localizare in cadrul desenului. De regula sabloanele se numeroteaza pentru a se cunoaste de catre utilizator ordinea de folosinta. 

Aplicarea culorilor se face cu o perioada de asteptare pana se usuca culoarea precedenta pusa pe desen cu sablonul. 

Compozitia de zugravit se aplica cu pensula in golurile prevazute in sablon. 

Cate culori sau nuante sunt atatea compozitii de zugravit vom avea. 

Desenele aplicate cu sablonul trebuie sa fie cu un contur precis, fara prelingeri din compozitia de zugravit. 

Zugraveala cu ajutorul sablonului se utilizeaza pentru zugravirea peretelui la partea de sus ca sa se delimiteze culoarea peretelui de culoarea tavanului. Astfel de zugraveala aplicata la partea de sus mai poarta denumirea de braul camerei. 

Zugraveala cu sablonul la toata camera, nu este recomandata pentru ca acelasi desen se repeta de multe ori, ceia ce produce o anumita apasare. Astfel de zugraveala oboseste privirea. 

Zugraveala decorativa,zugraveala cu model,cum se realizeaza zugraveala decorativa, zugraveli moderneCum sa executam zugravelile decorative si cateva dintre cele mai cunoscute tipuri de zugraveli decorative 


Zugraveala este o lucrare de finisaj ce se aplica la interiorul si exteriorul unei locuinte (constructii) imbracand uniform cu o pelicula peretii sau obiectele pe care se aplica. 

Compozitia de zugravit este formata din doua suspensii cu constituentii principali: pigmentul care da culoarea si al doilea liantul sau stratul peliculogen care prin uscare se solidifica si fixeaza pigmentul pe suprafata suport. Cand folosim o singura culoare avem o zugraveala simpla. 

Daca o zugraveala simpla o decoram cu diverse desene, obtinem zugraveala decorativa. 

La zugraveala decorativa, fondul va fi zugraveala simpla. 

Dintre zugravelile decorative cele mai comune sunt: zugraveala stropita, zugraveala cu rola, zugraveala cu panza de sac, zugraveala cu sabloane, zugraveala tufuita cu buretele, zugraveala cu linii. 

La zugraveala decorativa imbinarea armonioasa a culorilor face sa obtinem un ambient cat mai placut. 

Imbinarea armonioasa a culorilor estompeaza intensitatea unor culori precum si a neconformitatii peretilor si tavanelor in vederea obtineri unui mediu corespunzator dorintelor. 
Culorile in zugraveli,idei de culori pentru casa, culori pentru dormitor,culori pentru living
Culorile in zugraveli


Cateva sfaturi despre cum sa alegem sau sa imbinam culorile atunci cand dorim sa zugravim o camera. Sfaturi despre cum trebuie sa alegem culoarea zugravelii in functie de functionalitatea camerei.
Omul in toate timpurile a fost atras de culori. Culorile sunt cele ce insufletesc, nuanteaza si dau contur obiectelor inconjuratoare. Dar ce este culoarea ?

Culoarea este o senzatie a ochiului si totodata proprietatea unui corp de a fi colorat. La aceste doua aspecte, senzatia ochiului si proprietatea corpului, se mai adauga un al treilea aspect: lumina. La intuneric nu avem nicio senzatie cromatica si nici nu putem vedea culoarea corpurilor. In natura se constata prezenta unor multitudini de corpuri: colorate, incolore, transparente, opace.

A vorbi despre culoare, este un domeniu mult prea vast dar ca sa va faceti o idee va putem spune o scurta definitie a culorii : Culoarea este considerata ca un fenomen de absorbtie al luminii

Dar fara culoare nu putem trai deoarece natura ne ofera o multitudine de peisaje coloristice, conditionand existenta, starea de spirit a omului fiind puternic amprentata de culoare.

La finisarea constructiilor, atat la interior cat si la exterior trebuie sa se tina cont de alegerea compozitiilor de acoperire.

Culorile nu trebuie aplicate la intamplare, ele se aleg avand in vedere functionalitatea incaperilor, efectele pe care le produc asupra fizicului si psihicului utilizatorului cat si sincronismul de ambient.

Specialistii se pronunta iar omul este dator, spre binele lui sa aplice, invatamintele despre culoare.

Ceea ce trebuie sa retinem atunci cand dorim sa alegem sau sa combinam culorile in zugravirea unei incaperi esteca:

Culoarea rosie tonifica puterea musculara, da senzatia de cald. Nu se recomanda folosirea ei pe peretii dormitoarelor si camerelor de zi deoarece irita, distrage atentia si produce insomnii si cosmare. Se poate folosi in sufragerii pe suprafete mici sau in incaperi de trecere.

Culoarea albastra , trezeste dorinta puritatii, reprezinta pacea si calmul. Este o culoare odihnitoare. Se recomanda pentru incaperi destinate odihnei. Produce senzatia de rece. Se foloseste in incaperi calde si insorite.

Culoarea verde , este linistitoare, odihneste ochii. Este o culoare calmanta, dar in cantitate mare provoaca senzatia de tristete.

Culoarea violet , este culoarea maturitatii, provoaca tristete.

Culoarea portocalie este o culoare calda care rascoleste si stimuleaza pe fricosi si nehotarati. Este putin agresiva, pe suprafete mari pare dulceaga.

Nuantele de roz sunt vesele. Rozul este o culoare specific feminina.

Culoarea alba produce senzatia de curat. In cantitate mare devine o culoare monotona, orbitoare si oboseste ochii. Se recomanda pentru incaperi intunecoase sau ca fond pentru a scoate in evidenta alte culori.

O armonie de culori se obtine printr-o gama redusa de culori.

In ceea cepriveste culorile vii acestea se folosesc pe suprafete mici.

Culorile acromatice (negru, gri, alb) nu realizeaza armonie insa scot in evidenta ansamblul coloristic. Culorile acromatice sunt culori necolorate.

Legile armoniei, nuanta, ton, au complexitatea lor, la care se adauga particularitatea “om”.

Frumosul se realizeaza cu pricepere, migala, indemanare si multa, multa stiinta.


Zugraveli moderne cu forme geometrice,modele din lavabila,cum facem modele pe pereti zugraveala, zugraveli 2012-2013Pentru orice informatii sau o cerere de oferta, te rugam sa ne contactezi prin  unul din numerele de telefon de mai jos sau prin e-mail:

-Telefon cosmote: 0764.833.879

-Telefon vodafone: 0734.633.357

- E-mail : bucurestirenovari@yahoo.com


Mai intai se aplica stratul de vopsea lavabila suport pe toata suprafata. Dupa uscarea acestuia, realizam formele geometrice dorite cu banda adeziva din hartie. Coloram formele geometrice in culorile dorite, cu ajutorul unui trafalet mai mic.Indepartare banda adezivaAplicare vopsea forme geometrice
montat lambriu din pvc,montat lambriu din lemn,montat lambriu pret,cum se monteaza lambriu,idei de montat lambriu
Cum montam lambriurile din PVC

 
Materiale necesare:1. Lambriu PVC 2. Accesorii pentru lambriuri 3. Doze pentru prize si intrerupatoare 4. Sipci de lemn 5. Suruburi autoforante si dibluri 6. Polistiren

Materiale necesare 


 
Unelte necesare:1. Nivela cu bula de aer 2. Surubelnita sau masina de gaurit electrica 3. Ruleta 4. Cutter si rigla metalica 5. Freza rotunda

Unelte mecesare
Utilizarile lambriurilor din PVC:
• placarea peretilor interiori si exteriori
• realizarea tavanelor sau mansardelor
• realizarea saceacurilor
Avantajele folosirii lambriurilor din PVC:
• se monteaza usor si nu necesita o pregatire in prealabil a suprafetei pe care se monteaza
• sunt usor de intretinut, curatarea facandu-se foarte usor cu o laveta uscata sau usor umezita
• sunt materiale 100% reciclabile
• nu intretin arderea
• durabilitate mare in timp
• pot fi folosite cu succes in spatii cu umiditate ridicata
Rezistenta chimica speciala:
• PVC-polimer apartine compozitiei ce detine un grad inalt de rezistenta impotriva oricarui agent biologic si chimic
• este rezistent, ca strat de material, impotriva oricaror tipuri de poluari urbane si industriale, oxidarii, mediului maritim, putrezirii sau coroziunii.
Rezistenta mecanica:
• rezistenta ridicata a lambriurilor PVC impotriva loviturilor se datoreaza valorii ridicate a densitatii materialului si a fagurilor din interiorul structurii
• rezistenta impotriva oricarei indoiri sau deformatie in cadrul intregii perioade de folosire a lambriului
• duritatea lambriului mentine caracteristica de inalta elasticitate, astfel incat, deformand placa intr-o forma curba, aceasta revine la forma initiala foarte usor.
Rezistenta impotriva umiditatii:
• materialul nu are nici o caracteristica de absorbtie a apei
• unele tipuri de lambriuri sunt de regula folosite in locuri (bucatarii, balcoane, bai, cabine de dus, etc.) unde umiditatea este de aproape 100%


Etape in montarea lambriurilor din PVC
1. Fixarea sipcilor pe perete
Se monteaza sipcile de lemn (2-3cm latime) paralele cu podeaua, la o distanta de 50cm intre ele. Folositi nivela cu bula pentru a obtine o montare dreapta a sipcilor.
image
2. Prinderea sipcilor in jurul usilor si geamurilor
Daca aveti geamuri sau usi pe peretele respectiv, construiti un chenar in jurul acestora pentru a putea fixa usor capetele sau marginile lambriurilor.
image
3. Asezarea placilor de polistiren
Recomandam umplerea spatiilor dintre sipci cu polistiren. Placile de polistiren au 50cm latime si se vor potrivi usor in spatiile respective. Veti obtine un plus de izolare fonica si termica.
image
4. Montarea lambriurilor
Incepeti montarea primei placi de lambriu pornind dintr-o margine a peretelui si verificati verticalitatea cu nivela. Masurati si taiati cu cutterul lambriurile care se monteaza la marginea geamurilor sau a peretelui. Placile se fixeaza cu suruburi autoforante.
image
5. Fixarea prizelor si intrerupatoarelor
Marcati pe placi locul unde se afla prize sau intrerupatoare. Gauriti apoi folosind o freza rotunda de dimensiunea potrivita. Introduceti dozele si montati intrerupatoarele si prizele.
image
6. Montarea accesoriilor pentru lambriuri
La imbinarea lambriurilor pe colt se folosesc coltarele speciale pentru colturi interioare sau exterioare. Acestea se fixeaza cu adeziv. Se mai pot monta elemnte PVC tip ’U’ la imbinarea cu tavanul sau cu podeaua.
image

Tipuri de montaj
Montarea pe verticala
image
Montarea pe orizontala
image
Montarea pe diagonala
image

Cum se face un prete din risips pe structura de 75,montat rigips pret,detalii rigipsPentru orice informatii sau o cerere de oferta, te rugam sa ne contactezi prin  unul din numerele de telefon de mai jos sau prin e-mail:

-Telefon cosmote: 0764.833.879

-Telefon vodafone: 0734.633.357

- E-mail : bucurestirenovari@yahoo.com

montat pereti despartitori,cum se face un perete despartitor din rigips,facut perete din rigips pe structura,montat plafon din rigips


Cum se face un perete despartitor


montat pereti despartitori,cum se face un perete despartitor din rigips,facut perete din rigips pe structura,montat plafon din rigipsmontat pereti despartitori,cum se face un perete despartitor din rigips,facut perete din rigips pe structura,montat plafon din rigips
montat pereti despartitori,cum se face un perete despartitor din rigips,facut perete din rigips pe structura,montat plafon din rigips


Pe piata romaneasca exista o gama variata de produse care ne ajuta si ne fac munca mai usoara atunci cand vrem sa amenajam o locuinta sau chiar o casa. Un material usor de manipulat si care se gaseste in orice tip de locuinta moderna, la curte sau la bloc, este rigipsul (gips carton).
   Peretii din rigips ne permit sa modificam spatiul de locuit sau sa-l impartim dupa bunul plac.Cu ajutorul lor putem compartimenta o camera mai mare in doua incaperi mai mici sau putem placa peretii unei incaperi, pentru a ascunde denivlarile,atunci cand acestea nu pot fi astupate in glet.
   Cum se realizeaza un perete despartitor de rigips (gips carton) ?
   Pentru montarea unui perete de gips carton avem nevoie de cateva unelte:
- ruleta
- creion
- profile de sustinere orizontale UW
- profile de sustinere vericale CD
- dibluri de rigips
- vata minerala
- autofiletante
- foarfeca de profile rigis
- cutter
- placa rigips ( gips carton )
   In prima faza de pornire, marcam pe tavan si pardoseala conturul peretelui, masurat cu ruleta. In cazul in care pe pardoseala aveti parchet sau mocheta, acestea se vor inlatura, pentru ca montantii de sustinere orizontala sub forma de U cu latime de 3 cm ( profil UW) se prind pe contur direct de tavan si pardoseala. Fixarea lor de perete se face cu dibluri din 60 in 60 de cm.
   Perpendicular pe tavan si pardoseala, cu capetele introduse in „ sina” creata, se monteaza profilele de sustinere verticala cu latime de 5 cm ( profil CD ). Fixarea acestor profile care reprezinta stalpii de rezistenta ai peretelui de rigips se face din 60 in 60 de cm cu autofiletante prinse de profilul UW (negrese,in termeni de specialitate).
   De cele mai multe ori, inaltimea profilului este mai mare decat inaltimea camerei. In cazul unui apartament inaltimea peretilor este de 2,60 m, iar inaltimea unui profil ajunge la 3 m. Diferenta de 40 de cm se taie folosind o foarfeca de profile de rigips, astfel incat profilul sa se sprijine pe pardoseala, iar pana in tavan sa ramana 1-2 cm.
   Placa de rigips se monteaza peste profile si se prinde tot cu ajutorul autofiletantelor, pozitionandu-se vertical, sprijinita pe pardoseala. In cazul in care placa este mare si nu o puteti incadra, folositi un cutter pentru a o taia la dimensiunea dorita.
   Cea de-a doua placa de rigips se monteaza pe partea cealalta a peretelui, dar nu inainte de a adauga vata minerala la mijloc, pentru izolare termica si fonica. Pentru ca vata minerala sa stea in picioare, se prinde de piesele de agatare ( carlige) pentru izolatii, montate la o distanta de 60 de cm intre ele, in interiorul peretelui de rigips, prinse de profile.
   Pentru a da un aspect placut peretelui, muchiile verticale create in urma placarii cu rigips, se finiseaza cu coltare si glet de ipsos, iar imbinarile dintre panouri se acopera folosind banda din fibra de sticla si glet.
   Dupa toate aceste etape se foloseste vopseaua lavabila, pentru a da culoare peretelui.


Iluminarea scafelor,tavanelor false de rigips,cum montam spoturile in tavanul de rigips,cum montam furtunul luminos in scafe de rigips


zugraveli interioare apartamente,garsoniere,vile, sedii in Bucuresti zugraveli interioare apartamente,garsoniere,vile, sedii in Bucuresti
zugraveli interioare apartamente,garsoniere,vile, sedii in BucurestiModul traditional de iluminat cu un bec atarnat in mijlocul tavanului nu mai este de actualitate! Pe masura trecerii anilor, tot mai multi arhitecti si specialisti  in decoratiuni interioare au inceput sa integreze corpurile de iluminat in aspectul global al incaperii.

Iluminatul are un efect hotarator asupra modului in care vom percepe spatiul. Va prezentam tipurile de lumina si corpurile de iluminat, precum si sfaturi privind combinarea optima a acestora. Specialistii ofera idei pentru fiecare incapere in parte. Alegerea tipului de iluminat necesar fiecarei incaperi se face cu planul casei in fata, prin combinarea celor trei tipuri esentiale in materie de lumini de incinta: general, de lucru si decorativ.

Cum alegem tipul de iluminat?

Iluminatul general este realizat in mod traditional de plafoniere sau lampi suspendate. Acelasi nivel de  iluminare se poate obtine combinand mai multe surse in intreaga incapere cu un efect nuantat din lumini si umbre. Aplicele, scafele, candelabrele sau spoturile sunt alternative pentru a crea acelasi efect.

Lumina de lucru este o lumina directionata strict si mult mai puternica. Ajuta la efectuarea diferitelor activitati casnice, gen lectura, studio, gatit, etc. Solutia clasica este cea a dotarii cu spoturi, dar se pot folosi si lampi portabile sau suspendate.

Lumina de accent adauga drama unei incaperi prin crearea unui interes vizual, pentru un detaliu de arhitectura sau accesoriu decorative. Astfel pot fi puse in valoare textura unui perete, un tablou, draperiile sau statuetele. Lumina accent se obtine prin instalarea lampilor de picior, aplicelor sau spoturilor.


Cum putem prinde obiecte grele pe rigips,dibluri pentru rigips,montat rafturi pe rigips,cum prind aplica de tavanul de gips carton, cum prind un tablou de un perete de rigips, diblu tip fluture, diblu tip melc, dibluri speciale, dibluri tip molly, montarea corpurilor de iluminat pe rigips

Cum se pot monta corpuri grele pe tavan sau pereti din gips-catronDesi rigipsul este un material de constructii eficient din punct de vedere al raportului calitate pret, romanii au cateva retineri in aceasta privinta. Cea mai mare problema pe care si-o pun este daca pe acest gen de pereti sau tavane se pot monta corpuri grele de mobilier lustre,ceasuri si diverse obiecte.

Suruburi dibluri speciale: 


Pentru corpurile de mobilier foarte usoare, cum ar fi tablourile sau aplicele, este suficient un dispozitiv obisnuit de prindere care se infige in placa de gips-carton. In aceasta situatuie greutatea obiectelor care vor fi montate este direct proportionala cu grosimea placilor de rigips si a numarului diblurilor de fixare. Cu cat grosimea placilor si numarul diblurilor de fixare este mai mare, cu atat greutatea obiectelor montate poate fi mai mare (un diblu poate sa tina un corp cu o greutate de cinci kilograme).
Pentru obiectele cu o greutate mai mica de 30 de kg, cum ar fi rafturile sau etajerele, trebuie folosite niste dispozitive de prindere speciale, gen Fluture, Molly , Melc, deoarece acestea redistribuie masa obiectului, iar greutatea nu mai cade pe un singur punct, riscand distrugerea peretelui. Aceste dispozitive nu pot fi montate direct in placa de gips-carton, deoarece este foarte posibil ca aceasta sa cedeze.

In cazul in care dorim sa montam pe peretii,tavane din rigips obiecte cu o greutate mai mare de 30 kg, cum ar fi radiatoare, mobilier pentru baie sau mobilier de bucatarie, lucrurile se complica putin. Trebuie montata pe structura metalica a peretelui un suport din otel galvanizat special creat pentru sustinerea corpurilor grele de mobilier.Sau legarea directa pe structura portanta a cladirii (tavan, grinzi, etc.) cu trecerea transversala prin placa plafonului fals a elementului de suspensie.Abia pe acest suport pot fi montate in siguranta obiectele cu o greutate mai mare de 30 kg.

Atentie, nu incercati sa montati piese grele de mobilier direct pe placile de rigips. Este foarte probabil ca acesta sa cedeze si sa produca pagube materiale: peretele se va deteriora, iar mobila care a fost suspendata pe perete va fi afectata la cadere. Suportii pentru radiatoare se vor monta pe profile metalice intarite fie prin chesonare (se monteaza doua profile montant "C" unul in celalalt formand o bara patrata), fie cu ajutorul unui cusag de lemn montat in interiorul profilului.

Desigur, cel mai bine ar fi sa ne gandim inca din momentul in care construim peretele sau tavanul fals la ce anume dorim sa montam acolo, ca sa stim ce solutii tehnice sa abordam. Sunt insa si situatii in care lucrurile nu stau asa: fie ca am cumparat un apartament cu pereti de rigips gata construiti, fie ca ne-am schimbat intre timp optiunile legate de designul apartamentului. Ce facem in asemenea situatii?
Cu ajutorul unui magnet se detecteaza structura metalica a peretelui. Dupa ce am gasit-o, se masoara 60 cm la stanga si la dreapta. In acest fel gasim si celelalte profile metalice (ele sunt montate la distanta standard de 60 cm).Cum folosim culorile pentru decorarea casei, zugraveala decorativa,culori pentru camera,alegerea culorilor in amenajari interioare
Un designer profesionist de interior va avea intotdeauna o atractie pentru culori, realizand de fiecare data camere atractive. Acest lucru de intampla pentru ca acesta se ghideaza dupa principiile culorilor si intotdeauna va avea in vedere cateva sfaturi practice in ceea ce priveste imbinarea culorilor. Daca doriti sa aflati aceste mici secrete de design interior va invit sa cititi cele ce urmeaza: 

Alaturati doua camere printr-un fir de culoare. 
Daca folositi o culoare intr-o camera atunci in urmatoarea camera folositi cel putin o mica cantitate din aceeasi culoare. Intreaga casa va fi legata daca proportii diferite din aceeasi paleta de culori vor fi folosite in toate camerele. 

Folositi nuante neutre pentru un aspect de durata. 
Pastrati culorile mai indraznete pentru pereti sau pentru accesoriile aplicate care atunci cand va plictisiti de ele le puteti rezugravi sau inlocui. 

Nu incercati sa asortati cu exactitate nuantele. 
Deseori sunt mult mai interesante culorile dintr-o camera care impartasesc aceleasi tonuri de baza si care se asorteaza doar intr-o mica masura (acceasi culoare dar nuante diferite). 

Echilibrati culorile accesoriilor aplicate dintr-o camera. 
In special, culorile complementare arata mai bine atunci cand sunt aproximativ egale in intensitate. Folositi culori luminoase alaturi de culori luminoase , culori pale alaturi de culori pale si culori inchise alaturi de culori inchise. 

Ganditi-va la contrast dar si la culoare. 
Alegeti o culoare predominanta si apoi o culoare contrastanta pe care o veti folosi ca si accesoriu. 

Folositi doze mari de culori deschise sau neutre. 
Permiteti-le culorilor deschise sau neutre sa separe culorile accesoriilor mai mici si intense. 

Imbunatatiti puterea peretilor inchisi sau luminosi zugravind pe ei ornamente de culoare alba. 
Inversul acestei teoreme se aplica pentru peretii in culori deschise. Daca tamplaria din camera este inexpresiva , minimalizati-o zugravind-o in aceeasi culoare ca si peretii. 

Grupati acesoriile in aceeasi culoare pentru un impact decorativ mai mare. 
Daca sunt etalate impreuna vor forma o colectie si vor parea mai importante decat daca ar fi imprastiate prin toata camera. 

Atrageti atentia asupra lucrarilor de arta expunandu-le opus fata de un perete zugravit intr-o nuanta intensa. 
Daca veti alege o culoare din tablou veti intensifica efectul. 

Incercati sa nu faceti ca o camera zugravita in culori pastel sa para mult prea pala. 
Desenati pe pereti o pata de culoare intensa sau luminoasa ca va servi ca si accesoriu. 

Cam acestea au fost regulile de baza pe care ar trebui sa le respectati atunci cand doriti sa folositi culorile la decorarea casei. In speranta ca va vor fi de folos va urez decorare usoara si placuta. culori_pentru_design_interior