joi, 11 octombrie 2012

Zugraveala decorativa,zugraveala cu model,cum se realizeaza zugraveala decorativa, zugraveli moderneCum sa executam zugravelile decorative si cateva dintre cele mai cunoscute tipuri de zugraveli decorative 


Zugraveala este o lucrare de finisaj ce se aplica la interiorul si exteriorul unei locuinte (constructii) imbracand uniform cu o pelicula peretii sau obiectele pe care se aplica. 

Compozitia de zugravit este formata din doua suspensii cu constituentii principali: pigmentul care da culoarea si al doilea liantul sau stratul peliculogen care prin uscare se solidifica si fixeaza pigmentul pe suprafata suport. Cand folosim o singura culoare avem o zugraveala simpla. 

Daca o zugraveala simpla o decoram cu diverse desene, obtinem zugraveala decorativa. 

La zugraveala decorativa, fondul va fi zugraveala simpla. 

Dintre zugravelile decorative cele mai comune sunt: zugraveala stropita, zugraveala cu rola, zugraveala cu panza de sac, zugraveala cu sabloane, zugraveala tufuita cu buretele, zugraveala cu linii. 

La zugraveala decorativa imbinarea armonioasa a culorilor face sa obtinem un ambient cat mai placut. 

Imbinarea armonioasa a culorilor estompeaza intensitatea unor culori precum si a neconformitatii peretilor si tavanelor in vederea obtineri unui mediu corespunzator dorintelor. 
Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu