amenajari interioare si exterioare


joi, 11 octombrie 2012

Zugraveala decorativa,zugraveala cu model,cum se realizeaza zugraveala decorativa, zugraveli moderneCum sa executam zugravelile decorative si cateva dintre cele mai cunoscute tipuri de zugraveli decorative 


Zugraveala este o lucrare de finisaj ce se aplica la interiorul si exteriorul unei locuinte (constructii) imbracand uniform cu o pelicula peretii sau obiectele pe care se aplica. 

Compozitia de zugravit este formata din doua suspensii cu constituentii principali: pigmentul care da culoarea si al doilea liantul sau stratul peliculogen care prin uscare se solidifica si fixeaza pigmentul pe suprafata suport. Cand folosim o singura culoare avem o zugraveala simpla. 

Daca o zugraveala simpla o decoram cu diverse desene, obtinem zugraveala decorativa. 

La zugraveala decorativa, fondul va fi zugraveala simpla. 

Dintre zugravelile decorative cele mai comune sunt: zugraveala stropita, zugraveala cu rola, zugraveala cu panza de sac, zugraveala cu sabloane, zugraveala tufuita cu buretele, zugraveala cu linii. 

La zugraveala decorativa imbinarea armonioasa a culorilor face sa obtinem un ambient cat mai placut. 

Imbinarea armonioasa a culorilor estompeaza intensitatea unor culori precum si a neconformitatii peretilor si tavanelor in vederea obtineri unui mediu corespunzator dorintelor. 
Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu