duminică, 14 octombrie 2012

Cum se construiesc scafele din gips carton,montat scafe din rigips modele,cum se realizeaza o scafa din rigips,etape de lucru pentru scafele din gips carton,cum se face o scafa din rigips


Pentru orice informatii sau o cerere de oferta, te rugam sa ne contactezi prin  unul din numerele de telefon de mai jos sau prin e-mail:

-Telefon cosmote: 0764.833.879

-Telefon vodafone: 0734.633.357

- E-mail : bucurestirenovari@yahoo.com
Cum se pot construi scafele din gips carton


Despre un apartament in care camerele sunt mici si inghesuite se poate spune un singur lucru: INCOMOD!

Nu trebuie sa va plangeti insa de mila, intrucat idei si solutii se pot gasi chiar si acolo unde pare imposibil acest lucru. Desfiintarea peretilor despartitori, constructia de scafe din gips carton sau realizarea de constructii cu functionalitati multiple va pot ajuta sa va compartimentati apartamentul intr-un mod estetic si functional astfel incat sa beneficiati de un comfort deosebit.
DSC00870DSC00872
IF
Puteti sa modelati lumina dintr-o incapere prin construirea unor scafe pe plafon sau puteti sa organizati o mica biblioteca montand o scafa speciala, puteti masca tevi sau alte imperfectiuni, puteti face o multime de lucruri!

Pentru a va usura munca, echipa Misiunea Casa v-a pregatit cateva idei pentru constructia scafelor din gips carton.

Aveti nevoie de placi din gips carton, profile si coltare din aluminiu, o mini-nivela, un ciocan rotopercutor, holzsuruburi, un cutter si o surublenita cu acumulator.

Prima etapa consta in trasarea conturului scafei din gips carton. Pentru aceasta folositi o ruleta, un creion si o mini-nivela cu laser.
Masurati distanta de la pardoseala pana la partea de sus a scafei si fixati dispozitivul, printr-o simpla apasare a unui buton se trateaza raza laser – adica aceea linie dreaptă pe care se veti fixa primul profil metalic. Asezati profilul, dati semne pentru dibluri si holzsuruburi. Cu ajutorul unui ciocan rotopercutor dati gaurile pentru dibluri. Fixati profilele si apoi insurubati holzsuruburile. In acest mod ati obtinut structura din profile pentru scafa din gips carton.

Etapa urmatoare consta in fixarea placilor din gips carton pe structura metalica. Pentru aceasta aveti nevoie de un cutter. (Sfatul mesterilor este: NU  folositi niciodata un cutit sau o panza de bomfaier.)
Infiletarea suruburilor autofiletante se va face numai cu surubelnita electrica intrucat cea manuala nu poate perfora profilele.

Urmeaza montarea benzilor dublu adezive care au rolul de a intari imbinarile dintre placi evitandu-se in acest mod aparitia fisurilor. Daca doriti sa obtineti muchii drepte si rezistente folositi coltarele de aluminiu pe care le fixati cu ajutorul unui glet de umplere. Acesta se prepara cu apa rece si se omogenizeaza perfect daca folositi un mixer electric.  Ultimul strat de finisaj il puteti obtine folosind un glet de finisaje foarte apreciat pentru calitatea albului sau.

Scafa din gips carton este gata, mai ramane sa aplicam un strat de vopsea lavabila!

Etape de lucru:1. Construirea tavanului fals. Lucrarile debuteaza cu executarea scheletului metalic pentru tavanul fals care va servi drept baza pentru scafa.2. Construirea partii suspendate. Pe tavanul fals a fost fixat un profil UW30. Acesta va reprezenta una din cele doua baze ale constructiei. Pe acest profil a fost montata o placa din gips-carton cu latimea de 15 cm.3. Realizarea instalatiei electrice. In aceasta etapa a lucrarilor, inainte de inceperea inchiderii scafei, se executa instalatia electrica. Cablurile electrice trecute prin tuburile de protectie sunt directionate spre locurile de montaj ale spoturilor.4. Taierea montantilor. Montantii sunt cei care dau latimea scafei. Din acest motiv, profilele metalice din care sunt fabricati trebuie atent masurate si taiate in conformitate cu proiectul scafei.5. Fixarea montantilor. In cazul nostru, montantii au lungimi diferite deoarece scafa descrie o linie curba. Montantii se introduc cu un capat in ghidajele fixate pe pereti, iar la celalalt sunt fixati de partea suspendata a scafei.6. Finisarea placii. Zonele in care placa din gips-carton este taiata, trebuie finisate cu o rindea speciala. Aici, suprafata a fost atent finisata cu rindeaua pana cand a fost obtinuta o linie circulara perfecta.7. Fixarea placii. Placa din gips-carton se asaza pe pozitie si se verifica daca mai este nevoie de ajustari. Se fixeaza definitiv pe scheletul metalic in suruburi autofiletante.8. Ranforsarea scafei. Extremitatea placii este intarita cu un profil metalic UW30, care este taiat din 5 in 5 cm pentru a deveni flexibil si pentru a putea sa ia forma curba descrisa de placa din gips-carton.9. Finisarea scafei. Toate muchiile scafei au fost armate cu profile de colt metalice. Pentru zona curba s-au folosit profile flexibile. Au fost practicate orificiile pentru spoturi, dupa care constructia a fost chituita si zugravita.


Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu